Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. rész: 5 hónap -9,5 kiló tartósan, eredményesen éhezés nélkül

HOGYAN FOGYOTT LE BÍRÓ ZSÓFI

5 HÓNAP ALATT 9,5 KILÓT?

 

Zsófi 28 éves, egy 2,5 éves kislány édesanyja.

Lehet, Te most azt gondolod, hogy 5 hónap alatt 9,5 kilót fogyni nem egy nagy dolog. Ennél sokkal nagyobb teljesítményekről hallani. De Zsófi azóta L-es nadrág helyet S-et hord és ha megnézed a képet, hogy honnét indult és milyen alakot sikerült elérnie, akkor Te is azt fogod gondolni, hogy ennél nincs szükség többre.

zsofival-es-a-kislanyaval.jpg

 

-Amikor felvettük messengeren a kapcsolatot, akkor azt üzented, hogy amikor felébred a kislányod, akkor felhívsz telefonon. Én akkor már láttam a képeidet és azt gondoltam, hogy a terhesség alatt illetve szülés után felszedtél pár kilót, amit utána könnyű volt leadni. Tényleg így történt a dolog?

-Nem, ez egyáltalán nem így volt. Már a szülés előtt is volt rajtam némi felesleg.

 

-Ez konkrétan mit jelent?

zsofi-hattal-1..jpg

zsofi-szembol-1.jpg-Változó volt, de általában olyan 5 kiló plusz volt rajtam, ahhoz képest, amit szerettem volna. És messze nem voltam olyan formás, amilyet szerettem volna. Nem voltam elégedett magammal és ez mindenre rávetette a fényt. Nem voltam kiegyensúlyozott  és ingerlékeny is voltam. Sokkal kevesebb energiám volt. Általában napi 10 órákat aludtam, de ennek ellenére nyúzottan keltem reggel. Le akartam fogyni, de nem sikerült. Amikor neki kezdtem hamar kifulladt a kísérlet és kudarc lett a vége.

 

-Aztán jött a szülés.

-Igen. Természetesen a terhesség alatt felszaladtak a kilók, ami a szülés után is megmaradt. A kislányom miatt sokszor fel kellett kelnem éjszaka , soha nem tudtam magam kipihenni. Semmihez nem volt kedvem, önbizalmam romokban hevert. Amikor pedig elmentem vásárolni és L-es farmert kellett próbálni, az végképp rosszul esett. Gyakorlatilag ruhát vásárolni sem volt kedvem.

 

-Említetted, kísérleteztél fogyni.

-Hú, annak jó párszor neki futottam. Szülés előtt próbálkoztam az e-fittel. Leadtam néhány kilót, de többször azt éreztem az edzések után, hogy fájnak a csontjaim és az izmaim. Aztán egyszer rosszul tették rám az övet és piszokul megcsapott az áram. Na, utána nem mentem többet.

zsofi-3-egyutt.jpg

 

Jártam személyi edzőhöz is, de engem frusztrált, hogy a konditeremben sokan vannak körülöttem és azt nézik, hogy bénázok. Szülés után vettünk egy futópadot, mondván, hogy sokat vagyok otthon a  kislányommal, lesz időm futni rajta. Hatalmas volt a lelkesedésem. Eleinte letörölgettem, volt, hogy be is olajoztam. Aztán nagyon hamar elszállt a lendület, mert fárasztó volt a futás és unalmas. Most teregetek rá.

 

-Mi a helyzet a kasszikus diétával?

-Próbáltam legalább 5-ször.Szülés előtt elkezdtem egy nagyon drasztikus diétát, nem ettem szénhidrátot, semmi édesség, semmi cukor, megálltam a nassolást is. Viszont arra, hogy ez idő alatt sportoljak is, nem volt időm. Kicsit több mint egy hónapig tartott. Rendkívül ingerlékeny voltam ezalatt az egy hónap alatt, de leadtam 5 kilót és nagyon büszke voltam magamra.

Viszont utána, amikor már nem bírtam tovább az önsanyargatást, akkor pillanatok alatt visszajött 6,5 kiló.

 

-És a többi alkalom sikeresebb volt?

-Nem, azok rövidebb ideig tartottak. Az elhatározás megvolt az elején, egy darabig ment is, hogy lecsökkentem az étkezést, alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket ettem. De hosszabb-rövidebb idő után eljött a pillanat, hogy estére olyan éhes voltam, hogy engedélyeztem magamnak egy szendvicset. Gyakran kettő lett belőle. Persze mindig vissza jött amit leadtam, vagy még több.

 

- És hogy sikerült most ezt az eredményt elérned?

-5 hónapja farmert akartam venni és az L-es méret sem volt túl bő rajtam. Már egy ideje játszottam a gondolattal, hogy megpróbálkozok az InfraShape-el és ez a negatív élmény hatalmas motivációt adott.

 

- Mi volt az ami átlendített  a holtponton, ami miatt most nem adtad fel?

-Eleinte nagyon fárasztóak voltak az edzések, de már az első 1-2 alkalom után látszott némi eredmény és ez nagyon pozitív volt, ez nagy lökést adott a továbbiakhoz. Nem kell nagy eredményre gondolnod, de ha alaposan megvizsgáltam a bőröm, akkor látszott, hogy egy kicsit simább. Ismerős javasolt életmód váltást, kipróbáltam és sokkal könnyebb betartani, mint a diétát. Többször eszek mint előtte, de egyszerre kevesebbet. Próbálok odafigyelni arra, hogy mi az amit megeszek, de nem hagytam el semmit a táplálkozásomból. Egyedül a nassolás, amit minimálisra csökkentettem, illetve nyírfacukrot használok. Viszont este 6 után már nem eszek, erre nagyon szigorúan oda figyelek. Megiszok napi 3 liter folyadékot. Régebben volt, hogy egész nap nem ittam, csak 0,5 litert. Akkor nem ritkán azon kaptam magam, hogy ki vagyok száradva. A folyadék egyébként segít elvenni az éhség érzetet is. Ha éhes vagyok, előbb megiszok egy nagy pohár vizet.

zsofi-szembol-2.jpgzsofi-hattal-2.jpg

Sokkal jobban tetszik ez a mozgásforma, mint amit régebben próbáltam. Itt egyedül vagyok a kabinban, ki tudok kapcsolni. Tekerés közben beteszek egy jó zenét, ami nekem tetszik. Próbáltam közben filmet is nézni, de azt vettem észre, hogy az  ,,ellustított”, nem voltam olyan dinamikus. Edzés után pedig hatalmas lendületem van, sokkal tartalmasabban telik a napom.

 

-Milyen az életed most, hogy elérted az ,,álom alakot”? Hogy történt a fogyás?

-Ahhoz még kell edzenem, én látom magamon, hogy itt-ott van még mit lefaragni. Először a bőröm lett egyre simább, egyre feszesebb. Aztán egy idő után a ruháimon vettem észre, hogy ,,lötyögnek” rajtam. Cm-ben mérhető változások voltak a combomon, derekamon, hasamon. Kb. 1,5 hónap múlva már súlycsökkenés is történt. 2 hónap múlva a hasamon a striák jelentősen javultak. 3 hónap után készült a 2. kép, akkor a kezdeti 73 kg-ról  68 kg-ra sikerült lefogynom. Ekkor már az M-es nadrágot fel tudtam venni! Ezen úgy fellelkesedtem, hogy a heti 2 edzés helyett 3 alkalommal tekertem. A 3. kép 5 hónap után készült és jelenleg is 63,5 kg-ot nyomok. Amire a legbüszkébb vagyok, hogy most S-es nadrágot hordok, amire legutóbb 18 éves koromban volt példa.

zsofi-szembol-3.1jpg.jpgzsofi-hattal-3.2-kep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Hogy érzed magad, hogy ezt a szép eredményt sikerült elérned?

-Sokkal dinamikusabb, sokkal energikusabb vagyok. Ha úgy megyek edzeni, hogy rossz a kedvem, akkor is mindig vidáman jövök el és utána sokkal szebb a napom. És hát az alvás. A régebbi 10 óra helyett bőven elég 8 órát aludnom. Ma is felkeltem magamtól 6-kor, pedig ráértem volna 8-kor ébredni.

 

-Mit mond a környezeted? Mit szólnak az ismerősök? Mit tapasztalsz, észrevették a változást?

-Persze. Szüleim vidéken laknak, így ritkán találkozunk. Először édesanyám vette észre, hogy vékonyabb lettem. Ha a barátnőkkel elmegyünk szórakozni, akkor sokkal többen oda jönnek hozzám. Amikor a középső kép készült, feltettem a Facebook-ra. Rengeteg visszajelzést kaptam, ismerősök, barátok felhívtak. ,, Ilyen alakod még soha nem volt”, ,,sugárzol” ,,de jól nézel ki”. Ilyen és ehhez hasonló visszajezéseket kaptam, ami rendkívül jót tett az önbizalmamnak.

zsofi-3-egyutt-1.jpg

Ha egy rég látott ismerőssel találkozom, mindig megjegyzik hogy jó az alakom. És ez egy nőnek leírhatatlan érzés, amikor másoktól kap erről visszajelzést. Ez mindig is hatalmas elismerés és nagyon nagy önbizalmat ad.

 

-Ezután hogyan tovább?

-Természetesen folytatom az edzést az InfraShapen és nem adom fel az ,,új életmódot” sem. Nagyon élvezem az életem és jól érzem magam a bőrömben.

 

-Zsófi, köszönöm a beszélgetést.

-Én is köszönöm.