Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdőív kiértékelése

 

MILYEN PROBLÉMÁKKAL KÜZD A FOGYÓKÚRÁZÓK TÖBBSÉGE?

MILYEN VÁLASZOKAT ADTATOK A KÉRDŐÍVRE?

MILYEN TAPASZTALATOKAT SIKERÜLT LESZŰRNI A KÉRDŐÍVBŐL?

 

Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki kitöltötte és visszaküldte a kérdőívet. A vártnál jelentősen több, összesen 112 kitöltött visszajelzést kaptam. Így sokkal szélesebb bázisból tudtam dolgozni, mint amire számítottam.

És akkor lássuk a kérdéseket és az eredményeket:

 

A narancsbőr

 

Elsősorban a fogyás elősegítésére, a narancsbőr ellen, vagy mindkettőre használod az InfraShapet?

 narancs-bor.jpgA válaszok 13%-a csak a fogyást, 14%-a csak a narancsbőrt jelölte meg. És mondhatni majdnem 4-ből 3-an, összesen 73%-ban  mindkettőt jelöltétek. Ez azt jelenti, hogy a válaszolók 87%-a szeretne javítani a cellulit problémán.

 

Ez elsőre meglepően magas számnak tűnik, de közel sem az, ha tudjuk, hogy a nők 90-95%-a küzd a narancsbőr problémájával. Később még részletesen is fogok írni róla, hogy miként alakul ki, mi okozza és elsősorban arról, miként tudsz hatékonyan tenni, hogy nálad is javuljon a helyzet.

 

Mi az, amit a legnehezebb megtartani a fogyókúra során?     

 

lakoma.jpgItt nem meglepően az étkezés visszafogásán volt a fő hangsúly 50 szavazattal. 34-en megemlítettétek a nassolást és mindössze 4-en a mozgást. Vagyis: 95%-ban nehézség volt az étkezés és a nassolás elhagyásával, ami komoly kísértést okoz. Talán számodra is meglepő lesz, de később megmutatom, hogy sok igazság van abban, amit most írok:

 

a kemény diéták az esetek nagy többségében csúfos kudarcra vannak ítélve. Felejtsd el, hogy ily módon akarsz lefogyni. 4 nap múlva következő írásom erről fog szólni.

 

A fogyókúra buktatói és a kitartás

 

Itt egyben írom le a 2 kérdésre adott válaszok tapasztalatát.

Ha nem sikerült teljesítened a célt, annak mi volt az oka?

-Kitartás hiánya: 32 válasz

-Sikerült teljesíteni: 10!

-Edzések, sportolás elmaradása: 7 

-Egyéb 7/ itt volt pajzsmirigy probléma, időhiány, de van, aki még keresi az okát cheeky/

Mennyi ideig tudtad tartani a fogyókúrát?

-Napok, hetek: 19

-Max. 1 hónap: 14

-2-3 hónap: 22

-Több, mint 3 hónap: 24

 

Vagyis 69%-ban a kitartáson és az étkezés betartásán bukott el a diéta és mindössze 13%-ban kaptam olyan választ, hogy sikerült teljesíteni a kitűzött célt. Valamint még egy érdekes következtetés: a fogyókúrák 42%-a elbukott 1 hónap alatt és csak 30%-a, ami tovább tartott 3 hónapnál.

Visszautalnék az előző pontra: az esetek döntő többségében nem működik az agresszív fogyókúra! Válassz más, hatásosabb módszert, amivel még éhezni sem kell!

 

A rettegett jojó

 

jojo-dieta.jpgVégül még egy érdekes pont: 60%-ban már találkoztatok a jojó effektussal. Azaz a leadott kilók a fogyókúra után visszajöttek, sőt, még több is. Ez nem csak a hangulatodra van rossz hatással, de ha többször megismétlődik, a bőröd is megnyúlhat, sőt, hosszabbb távon betegségek kialakulásához is vezethet.

 

 

Ezért is lesz érdemes elolvasnod a későbbi cikkeket, mert leírom, mi az a módszer, amit ha betartasz, nem kell tartanod attól, hogy visszaszeded a leadott súlyt.

 

Olvasd el Erzsébet sorait, aki arra a kérdésre, hogy jelentkezett-e nála a jojó effektus, a következő választ adta:

 

,,Régebben igen, de mióta tudom, hogy kell egészségesen fogyókúrázni azóta nincs ezzel probléma.” Az Ő célja 10 kg leadása volt, de 15 kilót sikerült teljesítenie. Később Ő is ír részletesebben arról, hogy sikerült neki megcsinálnia.

 

Holnap jön a következő írásom, melyben még több részletet árulok el és biztos vagyok benne, hogy megbánod, ha lemaradsz róla. Kapsz egy tartalom jegyzéket a teljes cikksorozatról és rövid összefoglalókat 1-1 írásról. Kedden pedig érkezem az első teljes cikkel!

 

Ha még nem iratkoztál fel az e-mail listára, itt meg tudod tenni, hogy ne maradj le egyetlen levélről sem. Ha a Facebook-ról kattintottál át, nem biztos, hogy minden alkalommal el tudlak érni az értesítővel.

 

ITT TUDSZ REGISZTRÁLNI, HOGY BIZTOSAN MEGKAPJ MINDEN CIKKET!

 

 
 

Úgy gondolom, érdemes rászánni az időt és végig olvasni az egészet, mert rengeteg hasznos, gyakorlatias tanácsot fogsz kapni, melyből ha egy-egy ötletet tudsz csak hasznosítani, akkor már alapjaiban megváltoztathatod az életed és sokkal elégedettebb lehetsz magaddal.